Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Ticket to Ride: 1912


Nieuwe routes voor Europa én een tactische nieuwe speelvariant.

14,99

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

De Ticket to Ride uitbreiding Europa 1912 bevat een aantal nieuwe elementen die afwisseling brengen in het gewone Ticket to Ride spel.
Ten eerste zijn er vele nieuwe routes die in deze uitbreiding zitten. De uitbreiding bevat maar liefst 101 bestemmingsroutes, waaronder 46 van het originele Ticket to Ride Europe spel en 55 gloednieuwe! De samenstelling van de nieuwe kaarten is als volgt: 6 lange routes, 19 gewone en 30 grote steden routes. Met deze nieuwe bestemmingsroutes kunnen drie verschillende spellen gespeeld worden.

De uitbreiding Ticket to Ride Europa 1912 voegt nog volledig nieuwe elementen toe aan het Ticket to Ride spel, namelijk de magazijnen en depots. Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een magazijnkaart en 5 houten depots in zijn kleur. Eén van de depots wordt direct op het speelbord geplaatst (op eender welke vrije stad). Telkens een speler treinkaarten bijneemt van de stapel (dus wel heel vaak in het spel), wordt de bovenste kaart van de trekstapel op de magazijnkaart gelegd. Wanneer een route geclaimed wordt met een depot in de stad, krijgt de speler die net claimde de volledige stapel treinkaarten op hand. Hij moet hier wel één van zijn eigen depots voor in de doos terugleggen. Er mag ook ten allen tijde een depot ergens bij op het speelbord geplaatst worden. Het kan zijn dat door één route te claimen, twee depots met elkaar verbonden worden. In dat geval mag de speler beide stapels nemen, op voorwaarde dat hij twee depots uit zijn voorraad in de doos legt. De magazijnen en depots brengen heel wat tactiek in het spel. Alles wordt er minder voorspelbaar door. Toch hoeven de depots niet gebruikt te worden om het spel te winnen. Er is immers een bonus van 10 punten voorzien voor wie de meest ongebruikte depots overhoudt.

Opmerking: Wanneer de Ticket to Ride Europa 1912 uitbreiding samen met Ticket to Ride Europe gespeeld wordt, mag er nooit een depot en een treinstation samen in een stad staan.

Zie hieronder engelstalige online speluitleg: