Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Ticket to Ride: India, Zwitserland


Dubbelzijdig nieuw bord te gebruiken bij het basisspel. Uitermate geschikt als je met minder spelers wilt spelen.

29,99

Slechts 2 resterend op voorraad

Beschrijving

Spelomschrijving India:
Het bordspel Ticket to Ride India speelt zich af in het koloniale India van 1911 en is speciaal ontworpen voor twee tot vier spelers. Om dit spel te kunnen spelen heb je de treintjes en de treinkaarten nodig van Ticket to Ride of van Ticket to Ride Europe. De spelregels blijven ongeveer hetzelfde als bij een basisspel Ticket to Ride, maar er is een leuk bonussysteem wat voor heel wat extra spelplezier zorgt. (Mandala’s maken)

Aan het begin van het spel krijgen alle spelers vier bestemmingskaarten, waarvan ze er minstens twee moeten behouden. De dubbele routes mogen enkel gebruikt worden wanneer Ticket to Ride India met vier spelers wordt gespeeld. Bijzonder aan Ticket to Ride India zijn de bonuspunten op het einde van het spel. Wanneer een speler erin slaagt om de steden die op zijn bestemmingskaart staan te verbinden door minstens twee verschillende ononderbroken routes (Mandala’s) van treintjes, ontvangt hij bonuspunten. De routes mogen elkaar kruisen, maar dezelfde treintjes mogen niet voor beide routes gebruikt worden. Het aantal bonuspunten van een speler hangt af van het aantal treinkaarten waarmee de speler een mandala heeft gemaakt.

Spelomschrijving Zwitserland:
Het bordspel Ticket to Ride Switzerland is speciaal ontworpen voor twee tot drie spelers. Om dit spel te kunnen spelen heb je veertig treintjes en 240 treinkaarten nodig die je kan halen uit een vd basisspellen (Amerika of Europa). Aan het begin van het spel krijgen alle spelers vijf bestemmingskaarten, waarvan ze er minstens twee moeten behouden. De dubbele routes mogen enkel gebruikt worden wanneer Ticket to Ride Switzerland met drie spelers wordt gespeeld.
Het spel Ticket to Ride Switzerland bevat 46 bestemmingsroutes. Anders dan bij de andere Ticket to Ride spellen, moeten hier niet enkel steden met steden verbonden worden, maar soms ook steden met landen. 34 van de bestemmingsroutes zijn verbindingen tussen steden onderling. 12 bestemmingskaarten bevatten opdrachten om steden met de buurlanden (Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Duitsland) te verbinden. Bestemmingskaarten die een speler trekt en niet wenst te behouden, worden uit het spel gedaan. Hierdoor is het mogelijk dat je tijdens een spel Ticket to Ride Switzerland zonder tickets valt.

Ook voor het bijnemen en het gebruiken van locomotiefkaarten zijn er verschillen t.o.v. het basisspel. Locomotiefkaarten kunnen bij deze Ticket to Ride variant genomen worden zoals de gewone treinkaarten d.w.z. dat als er twee locomotiefkaarten open liggen, de spelers tijdens de actie van kaarten nemen ook twee locomotiefkaarten op hun hand mogen nemen. Locomotiefkaarten kunnen echter enkel ingezet worden voor het claimen van tunnels en dus niet meer fungeren als joker voor het claimen van een gewone route.

Ticket to Ride India/Zwitserland is een superleuke uitbreiding speciaal voor wat minder spelers.

Zie hieronder engelstalige online speluitleg: