Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Dominion


Je bent tot koning gekroond van een prachtig klein land! Het leven zou zo mooi kunnen zijn, maar helaas zijn er verschillende vorsten die ten koste van elkaar hun eigen koninkrijk uitbreiden….

44,99

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niets in je beurt, maar je hebt ze uiteindelijk wel nodig om het spel te winnen.

Dominion bevat puntenkaarten, geldkaarten en 25 verschillende actiekaarten. Elke beurt koop je er kaarten bij, waardoor je op jouw manier je doel kunt bereiken. Ga je voor een constructieve methode met de Smidse, het Dorp en de Markt, of probeer je het op een agressievere manier met de Dief, de Heks of de Militie? Omdat in elk spel maar 10 van de 25 actiekaarten worden gebruikt, is Dominion iedere keer weer anders.

Dominion bevat 500 speelkaarten. (130 geldkaarten, 48 overwinningskaarten, 252 koninkrijkkaarten, 30 vloekkaarten, 33 locatiekaarten, 7 blancokaarten)

Dominion is één van de weinige expertspellen die je binnen een half uur kunt spelen. En heb je wel meer tijd, dan speel je gewoon meerdere partijen achter elkaar!

Dominion won in 2009 onder meer de prestigieuze prijzen Spiel des Jahres en Deutscher Spiele Preis.

Zie hieronder online speluitleg: