Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Skip Bo


Speel als eerste je stapel weg! (Skipbo in een vernieuwde uitvoering)

15,99

Op voorraad

Beschrijving

Bij het spel Skip-Bo heb je 144 kaarten, deze kaarten zijn genummerd van 1 tot en met 12 en er zijn 18 SKIP-BO kaarten, in totaal zijn er dus 162 kaarten.
Elke speler krijgt een stapel van 30 kaarten dicht voor zich te liggen (bij 5 en 6 spelers slechts 20 kaarten). Dit is je eigen stok. De bovenste kaart van iedereen wordt opengedraaid en er weer bovenop gelegd. Het doel van het spel is om deze eigen stok als eerste weg te spelen.

Het wegspelen doe je op stapels die in het midden van de tafel worden gevormd. Er kunnen maximaal vier stapels tegelijk liggen en iedere stapel wordt opgebouwd, beginnend met de 1, vervolgens de 2, enz. tot en met de 12. Zodra deze erop ligt, wordt de stapel verwijderd en is er weer ruimte voor een nieuwe stapel, te beginnen met een 1.

Je begint je beurt door zoveel kaarten van de algemene stok (in het midden van de tafel) te pakken, dat je weer vijf kaarten in je hand hebt. Bij je eerste beurt pak je er dus vijf, want je hebt nog niets. Nu mag je net zoveel kaarten spelen als je kunt en wilt, zolang de kaarten maar aansluiten op de stapels in het midden van de tafel, of dat ze een nieuwe stapel kunnen vormen met een 1. Als je je hele hand hebt leeg gespeeld, mag je weer vijf nieuwe kaarten van de algemene stok pakken en verder spelen. Als je niet meer kunt of wilt, leg je 1 kaart uit je hand op een eigen aflegstapel. Van deze eigen afleg-stapels kan je er maximaal vier hebben. Pas aan het begin van je volgende beurt mag je je hand weer aanvullen t/m vijf kaarten.

Je kunt de kaarten op drie manieren spelen. Ten eerste dus uit je hand, maar vooral ook vanaf je eigen stok (daar draait het tenslotte om, dus die probeer je altijd als eerste te doen) en de derde mogelijkheid is vanaf je eigen afleg-stapels. In de laatste twee gevallen, mag je natuurlijk telkens alleen de bovenste kaart spelen.

Naast de getallenkaarten zijn er ook Skip-bo- kaarten. Deze kaarten mag je voor ieder willekeurig getal inzetten. Ook mag je hem dus gebruiken voor een 1 om zo een nieuwe stapel te vormen.

Zodra een speler de laatste kaart van zijn eigen stok heeft gespeeld, stopt het spel en is hij de winnaar. De kaarten in de hand en op de eigen afleg-stapels zijn niet meer van belang.