Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Koehandel


Biedt er iemand 50? Hoor ik daar 80? Verkocht aan die meneer daar rechts voor 100! U heeft een prima koop aan deze geit meneer…..Wilt u wel direct betalen?! (voordat je van gedachten verandert en ziet dat het eigenlijk niet zo’n beste koop was) Onder luid gelach wordt de geit verhandelt en begint het geheel opnieuw!

10,99

Slechts 2 resterend op voorraad

Beschrijving

In Koehandel gaat het erom dat je zoveel mogelijk dieren in handen krijgt. De gehele dieren-inboedel van de boerderij wordt verhandelt en het is jouw taak om er als beste (lees: met de meeste dieren) uit te komen. Elk dier komt in totaal vier keer voor. Het is de bedoeling om setjes van vier dezelfde dieren te krijgen. Deze setjes leveren aan het eind namelijk punten op. In het spel komen twee soorten kaarten voor. Geldkaarten, iedereen krijgt een startkapitaal waarmee hij zijn aankopen kan betalen. En dierkaarten, deze liggen vooralsnog gesloten midden op tafel.

Wanneer een speler aan de beurt is kan hij twee acties ondernemen:
1.- – Starten van een veiling
Van de dierkaarten draait hij er één open en start zo een veiling. Alle andere spelers mogen nu een bod doen op dit dier. Met de klok mee wordt er net zolang geboden totdat iedereen heeft gepast. De veilingmeester zelf mag niet meebieden. Wanneer er is gepast mag de veilingmeester kiezen. Of hij geeft zijn dier af en ontvangt hiervoor het geboden bedrag, of hij koopt het dier voor het geboden bedrag zelf en geeft vervolgens zijn geld aan de hoogste bieder. Komt er tijdens het veilen een goud ezel op tafel dan krijgt iedereen wat extra geld van de bank.

2.- Bieden op een dier van een ander
Wanneer iemand een dier heeft gekocht legt hij/zij dit dier voor zich op tafel zodat elke speler kan zien welke dieren hij/zij heeft. Wanneer je nu eenzelfde dier hebt als een ander kan je gaan bieden op dat dier. Heb jij twee dezelfde dieren en je tegenstander ook dan gaat het tijdens het bieden om beide dieren. Dit bieden werkt als volgt: Gesloten leg je een aantal geldkaarten op tafel (let op er zijn ook blufkaarten aanwezig met een waarde nul). De andere speler bepaald nu of hij dit bod accepteert (zonder het gezien te hebben!) en geeft zijn dier af, of dat hij een gesloten tegenbod doet. In dit laatste geval pakken beide spelers het bod van de ander op en bekijken het bedrag. De speler die vervolgens het hoogst geboden heeft krijgt vervolgens het dier van de ander.

Het spel is afgelopen wanneer alle setjes compleet zijn. Vervolgens tel je de punten van de setjes.

Ondanks dat Koehandel, mede door zijn vormgeving, kinderlijk aandoet is dit geenszins het geval. De regels lijken simpel maar geven voldoende ruimte voor het bepalen van een strategie die niet gedwarsboomd hoeft te worden door een overmaat aan geluk. Net zoals bij veel spellen voor volwassen kan je in Koehandel beter worden naarmate je het meer speelt en zal je duidelijk verschil zien tussen een beginnende en een doorgewinterde veilingmeester.

Zie hieronder online speluitleg: