Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Agricola


Aan het begin van het spel bezit jij een piepkleine boerderij. Dit is niets meer dan een houten hut met twee kamers, waarin jouw twee gezinsleden wonen. Dit bescheiden stulpje groeit in de loop van het spel uit tot een prachtig gemengd bedrijf, met akkers vol graan en groentes en weilanden vol vee.

64,99

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

In Agricola bouw je je eigen boerderij op. Je trekt met je partner in een klein houten huis op een leeg erf. Langzaam maar zeker ploeg je akkers, verbouw je groente en graan, omhein je weiden met hekken en houd je schapen, varkens en runderen. Ondertussen breid je je huis uit en renoveer je deze naar een lemen of zelfs een stenen huis. Ook zorg je ervoor dat je kinderen op de wereld zet, die daarna ook een handje op de boerderij kunnen helpen. Maar pas op, er moet wel voor iedereen eten op tafel komen. Wie scoort uiteindelijk de meeste punten met zijn boerderij?

Agricola bevat een familieversie en een versie voor gevorderden met meer dan 350 speelkaarten!

Agricola is de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2009 en genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2009 in de categorie 12+

Elke beurt voer je met ieder van jouw gezinsleden één actie uit. Er zijn verschillende acties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het pakken van grondstoffen (hout, leem, steen of riet), zaaigoed (graan of groente), dieren (schapen, varkens of runderen) of voedsel. Je kunt een akker ploegen (waarop je later met behulp van de actie “Zaaien” graan en groente kunt planten). Je kunt je huis uitbreiden of renoveren. In een groter huis kun je meer kinderen kwijt, een gerenoveerd huis levert meer punten op. Verder kun je stallen (2 hout per stuk) en hekken bouwen (1 hout per stuk) om meer dieren te kunnen houden. Ambachten, kleine en grote investeringen leveren je specifieke voordelen op bij het uitvoeren van acties, de puntentelling of je voedselvoorziening.

Alleen aan het einde van het spel worden je punten geteld. Je krijgt punten voor bijna alles wat je op je erf hebt neergezet en minpunten voor wat je niet hebt bereikt of volgebouwd. Ook is het belangrijk om een groot gezin te hebben, maar zorg dat ze allemaal te eten krijgen, want een tekort aan voedsel levert de meeste minpunten op!

Zie hieronder speluitleg: