Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Santoska


“Amigo’s en Desperado’s. Hebben jullie genoeg pit en geheugen in je lijf? Santos daagt jullie uit. Laat je
hersens kraken. Ik ben scherp! Jij ook!”

10,99

Slechts 2 resterend op voorraad

Beschrijving

Waar draait het in Santoska allemaal om? Je moet zo min mogelijk punten krijgen. Heb je meer dan 100 strafpunten, dan ben je uitgeschakeld. De andere spelers gaan door totdat er één als laatste overblijft. De speler met minder dan 100 strafpunten is de winnaar. Maar… als één van de spelers precies 100 strafpunten weet te behalen tijdens het spel is deze de winnaar. Er zitten de cijfers 0 t/m 15 in het spel, dus eigenlijk wil je zo laag mogelijke cijfers.

Goed schudden! Leg zes kaarten blind voor iedere speler neer. Maak twee rijen: drie kaarten boven en drie kaarten beneden. Maak een stapel van de overige kaarten. Leg deze kaarten met de rugzijde naar boven in het midden. Draai de eerste kaart van de stapel om en leg deze ernaast.
Bestudeer allemaal tegelijk de onderste rij (3 kaarten). (maximaal 5 sec.) De bovenste 3 kaarten mag je NOOIT bekijken. Hierna legt iedereen de kaarten op dezelfde plaats, in dezelfde volgorde terug. Onthoud de kaarten! Want je mag niet meer tussendoor kijken!! Jouw kaarten zijn jouw geheim. Degene die links zit van degene die de kaarten heeft verdeeld, mag beginnen.

Als het jouw beurt is, mag je een kaart ruilen in je onderste rij. Je kunt de kaart die open ligt pakken, of als je deze niet kunt gebruiken, pak dan een kaart van de gesloten stapel. Helpt deze kaart jou ook niet verder, dan leg je deze direct neer op de stapel met de open kaarten. En is je beurt voorbij. Zo ga je door met ruilen net zo lang tot dat je denkt dat je je onderste rij flink laag hebt. Daarna roep je: “Arriba” (betekent naar boven) wat wil zeggen dat je in je onderste rij nooit meer mag ruilen, en nu alleen in de bovenste rij verder gaat. Maaaaar je weet natuurlijk niet wat er ligt, dus kan het best zijn zodra je daar gaat ruilen, je een heel fijn cijfer weggooit die je goed had kunnen gebruiken helaas. Maar allemaal nullen en enen pakken lukt natuurlijk niet, dus als je er voor zorgt dat je twee dezelfde cijfers naast elkaar krijgt te liggen (bijv. twee 8en) dan heft het op en wordt het ook nul!

Als je op gegeven moment denkt volgens mij liggen al mijn kaarten goed, dan geef je aan dat je stopt, waardoor andere spelers nog maar 1 beurt krijgen.
Dan gaat iedereen zijn/haar kaarten omdraaien en opgeteld degene met de laagste waarden heeft die ronde gewonnen.

Zie hieronder de online speluitleg: