Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Tantrix reis

19,99

Uitverkocht

Beschrijving

Lichtgewicht versie Game Pack
(kleinere stenen – gewicht 120 gram).

Het spel bestaat uit 56 genummerde stenen in een handig reiszakje. Alle spel- en puzzelmogelijkheden staan beschreven in een duidelijk Nederlandstalig spelregelboekje (inclusief illustraties):
– Strategiespel (1 – 4 spelers) – speelduur 30 tot 45 minuten
– Gobble (1 – 6 spelers) – leg zo snel mogelijk alle stenen
– Solitaire puzzels
– 28 Discovery spellen
– 5 Beginner t/m Genie spellen
– 5 Regenboog spellen
– 2 Lijn en Lus spellen
– 2 Onopgeloste spellen

28 Discovery spellen
Hiervoor gebruik je de eerste 30 stenen van Game Pack. (gelijk aan 3 – los verkrijgbare – Discovery sets in de originele uitvoering met grotere speelstenen)

Op de stenen staan lijnen in de kleuren rood, groen, blauw en geel. Geen steen is hetzelfde. Je kunt hiermee spellen voor één speler oplossen, maar ook met 2-4 spelers het spannende Tantrix® strategiespel spelen.

Geluk en vooral vaardigheid spelen een rol. Juist deze combinatie heeft Tantrix® zo populair gemaakt. Bij het ontdekken van Tantrix® treed je bovendien de ruimtelijke wereld van caleidoscopische kleuren binnen.

Kinderen
De Tantrix® stenen zullen door kinderen spontaan worden gepakt waarbij ze problemen leren oplossen, patronen leren herkennen en het vermogen tot sorteren aanleren.
Het jonge kind zal de stenen tegen elkaar aanleggen en proberen de kleuren te laten passen.Oudere kinderen herkennen de verschillende vormen van de gekleurde lijnen en zullen proberen een doorgaande lijn of lus te maken. Vanaf 4 jaar kunnen ze al eenvoudige spellen oplossen en vanaf 6 jaar kunnen ze het Tantrix® spel samen met anderen spelen.

Volwassenen
Volwassenen die denken dat het eenvoudig is, komen er snel achter dat het hier om een echte breinbreker gaat. Zo spreekt NRC-Handelsbladover Tantrix® als “een klein wondertje. Geen van de 56 stenen is hetzelfde, en al puzzelend krijgen we diepe bewondering voor de maker”.

Hoewel de spelregels eenvoudig zijn, is dit niet zo maar een geluksspel! De combinatie van strategisch denken en geluk hebben maakt Tantrix® tot één van ’s werelds meest fascinerende spellen.