Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Crayon


Lekker kleuren! Katoenen zakje met daarin 16 waskrijtjes in de vorm van een kiezelsteentje. Met ergonomische grip. Bevat 16 verschillende kleuren.

12,95

Uitverkocht

   
   
  Categorie: , .

  Beschrijving

  Crayon Rocks zijn gemaakt van sojabonen uit de VS en zijn gekleurd met natuurlijke minerale pigmenten uit planten. De krijtjes zijn volledig natuurlijk en niet toxisch.

  De kleuren van de Crayon Rocks zijn natuurlijk en levendig en kunnen in laagjes worden gebruikt, waardoor je prachtige in elkaar lopende tekeningen kunt krijten! De kleuren plakken niet op elkaar, zoals bij wasco krijtjes vaak het geval is. Crayon Rocks zijn oa bedoeld voor kinderen en volwassenen die moeite hebben normale krijtjes in pen greep vast te houden.

  De krijtjes versterken de spieren ter voorbereiding op het leren schrijven en zijn dus ook goed te gebruiken in voorbereidend schrijfonderwijs op school en thuis. Maar eigenlijk zijn de krijtjes voor iedereen, kinderen en volwassenen, al dan niet met een motorische beperking, geschikt die zijn of haar creativiteit aan papier wil toevertrouwen. Ze liggen prettig in de hand en de vorm maakt het mogelijk om met kleine vingertjes te kleuren en grote bewegingen te maken waardoor je prachtige kleurrijke beelden kunt creëren. In de VS worden de krijtjes veelvuldig gebruikt door ergotherapeuten om de fijne motoriek te ontwikkelen.
  We raden aan om ook verschillende soorten papier te gebruiken, zoals aquarelpapier, glad papier, wit karton et cetera. Zo leren kinderen ook dat elke papiersoort een andere wijze van tekenen en kleuren betekent.
  De mogelijkheden zijn legio voor kinderen en volwassenen en het krijtje is een waardevolle aanvulling in elke cretieve ruimte waar wordt geschilderd, getekend, et cetera. Ervaring leert inmiddels dat dit krijtje als eerste wordt gepakt door heel veel kinderen als ze de keuze hebben tussen potloden, stiften en wascokrijtjes. Scholen en bedrijven gebruiken de krijtjes bijvoorbeeld ook bij het maken van een mindmap tijdens een vergadering.
  Crayon Rocks is ontwikkeld door een Amerikaanse lerares Barbara Lee, die werkte met kinderen met een motorische of emotionele beperking.

  De krijtjes zijn volgens officïele richtlijnen niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege inslik gevaar.