Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Risk


Leid je troepen, neem risico’s en verover de wereld!

52,99

Only 1 left in stock

Description

Risk, wie kent het niet. Voor velen is Risk de ingang geweest in de volwassen spellenwereld. Waar Risk in Duitsland een tijd geleden nog een taboe was vanwege het agressieve oorlogsthema, is in Nederland Risk een klassieker, die al jarenlang erg populair is. Hele Riskavonden compleet met huisregels en rituelen zijn geen uitzondering. Voor veel mensen is Risk het spel.

Op het speelbord staat een wereldkaart afgebeeld met 42 landen. Deze landen worden aan het begin van het spel onder de deelnemers verdeeld. Afhankelijk van het aantal deelnemers krijgt iedere speler een aantal beginlegers. De infanterie is één legereenheid waard, de cavalerie vijf en het grove geschut van de artillerie maar liefst tien. Iedere speler trekt een opdracht. Deze variëren van het vernietigen van een bepaalde tegenstander, het veroveren van specifieke werelddelen tot het bezetten van een aantal gebieden. De strijd kan beginnen…..

Als een speler aan de beurt is zijn er twee opties: of de speler zet legers bij, waarbij de hoeveelheid afhankelijk is van het aantal landen dat die speler in bezit heeft, of de speler valt aan. Ten teken dat de speler de strijd aan gaat, worden de rode aanvalsdobbelstenen gepakt. De aanvaller vertelt vanuit welk land er wordt aangevallen, en wie het slachtoffer is. De aanvaller gooit met (maximaal) drie rode dobbelstenen, de verdediger met (maximaal) twee blauwe. Bij de aanvaller wordt de laagste dobbelsteen opzij gelegd. De andere twee gaan het gevecht met de twee blauwe aan. Eerst komen de twee hoogste tegen elkaar uit, daarna de twee laagste. Bij een gelijk aantal ogen wint de blauwe dobbelsteen. Als je dobbelsteen verliest, verlies je ook een legereenheid.

De aanvaller moet altijd een legereenheid meer hebben dan het aantal dobbelstenen dat gegooid wordt. De verdediger slechts evenveel. Verovert de aanvaller het land, dan verdient hij een kaartje. Met drie dezelfde, of drie verschillende kaartjes krijg je gratis legers. Het is erg lucratief om een heel werelddeel te veroveren. Heb je aan het begin van je beurt een werelddeel in je bezit, dan mag je gratis een aantal legers in zetten voordat je zet begint. Op deze manier woedt er een tijdlang een hevige strijd op het bord, maar staat er uiteindelijk altijd iemand op, die de opdracht volbracht heeft.