Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Mamma Mia


De spelers kruipen in de huid van pizzabakkers die door goed te onthouden welke ingrediënten zijn klaargelegd proberen zoveel mogelijk pizza-bestellingen uit te voeren.

9,95

Uitverkocht

Beschrijving

Elke speler ontvangt 6 kaarten met daarop een pizza-ingrediënt in zijn hand. De Mamma Mia kaart wordt met de overige ingrediëntkaarten geschud en als een gedekte trekstapel neergelegd.
Elke speler ontvangt zijn set pizzakaarten bestaande uit 8 verschillende bestellingen, legt deze als een gedekte trekstapel voor zich neer en neemt de bovenste pizzakaart in zijn hand.

Het spel bestaat uit drie spelrondes. Elke ronde begint met het uitspelen van ingrediënten en bestellingen (=pizzakaarten) tot de stapel ingrediëntkaarten op is, vervolgens wordt de score bepaald.
Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt mag een speler de volgende acties uitvoeren:

1.Eén of meer gelijksoortige ingrediëntkaarten open op de gezamenlijke aflegstapel leggen.
2.Eén pizzakaart open op de gezamenlijke aflegstapel leggen.
3.Zijn handkaarten aanvullen tot 7 kaarten.

De speler kan kiezen uit kaarten van de ingrediëntkaarten-trekstapel of kaarten van zijn eigen pizzakaart-trekstapel, maar niet van allebei. Als de speler de Mamma Mia kaart trekt legt hij deze open voor zich neer en trekt een nieuwe kaart.
De speler mag kiezen welke acties hij wil uitvoeren, als hij ze maar in deze volgorde uitvoert. De ronde eindigt als de stapel ingrediëntkaarten volledig is doorgewerkt. Nu mag de speler die de Mamma Mia kaart heeft getrokken de telling uitvoeren. Hij draait de gezamenlijke aflegstapel om en legt de kaarten één voor één open neer, gesorteerd op ingrediënt. Zodra een pizza-kaart wordt gedraaid, wordt gekeken of de benodigde ingrediënten aanwezig zijn. De eigenaar van de pizzakaart mag eventueel nog één of meer ingrediëntkaarten uit zijn hand toevoegen om de bestelling compleet te maken. Als de bestelling niet compleet is, komt de pizzakaart onder de trekstapel van de eigenaar. Als de bestelling wel compleet is, ontvangt de eigenaar de pizzakaart en de gebruikte ingrediënten worden terzijde gelegd. Als de hele stapel is doorgewerkt, vormen de eventueel overgebleven ingrediënten de nieuwe aflegstapel. De terzijde geschoven ingrediënten worden met de Mammia Mia kaart geschud en als nieuwe trekstapel neergelegd. De volgende ronde begint. De speler die de telling heeft uitgevoerd is nu de startspeler.

Het spel eindigt na de derde ronde. De speler die de meeste bestellingen heeft uitgevoerd, is de winnaar van het spel.

Zie hieronder online speluitleg: