Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Dweebies


Je ligt al dubbel om de vormgeving, je wil ze allemaal, maar deze grappige Dweebies kunnen razend snel erg vervelend worden als je te lang wacht!

9,99

Op voorraad

Beschrijving

Wat kun je met Dweebies doen? Van alles en nog wat, maar in dit spel word je geacht je te beperken tot de volgende handelingen: speel één kaart, verzamel eventueel een rij of kolom en trek één kaart. De allereerste kaart wordt midden op tafel gelegd. Elke volgende kaart moet horizontaal of verticaal naast een andere kaart worden gelegd. Als jij aan het uiteinde van een rij of kolom een Dweebie neerlegt, die gelijk is aan de Dweebie aan het andere uiteinde, dan mag je deze volledige rij of kolom op jouw scorestapel leggen. Het komt regelmatig voor dat hierdoor losse groepen Dweebies ontstaan. Dan hebben de volgende spelers de pech dat zij hun kaarten zo moeten spelen dat deze groepen weer worden verbonden.

Als de trekstapel op is en alle handkaarten zijn gespeeld, worden de punten geteld. De geluksvogel met de grootste scorestapel is de winnaar.

• eenvoudig en snel te leren kaartspel met vrolijke tekeningen
• zeer geschikt als familiespel: spelers zijn vlot na elkaar aan de beurt en speelduur is beperkt
• combinatie van memory, tactiek en herkennen van patronen
• dynamisch spelverloop, omdat het speelveld steeds veranderd
• ook geschikt voor volwassen als spel voor tussendoor!

Zie hieronder engelstalige online speluitleg: