Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Tayu


Leid de kanalen naar de zijkant van het bordspel en behaal zoveel mogelijk punten.

22,95

Uitverkocht

Beschrijving

In Tayü leggen de spelers omstebeurt een steen aan met daarop een waterstroompje met drie vertakkingen. De eerste speler legt deze steen verplicht in het midden van bord, daarna zijn de spelers vrij, zolang hun steen een reeds bestaande waterstroom maar verlengt. Natuurlijk moeten stenen wel passend worden aangelegd en kunnen waterstromen dus alleen eindigen aan de rand van het bord. En dit is dan ook meteen het doel van het spel: proberen twee tegenover elkaar liggende zijden van het bord zo vaak mogelijk aansluiten op de waterwegen.

Je kan het spel met zijn tweeën of met twee teams van twee spelers spelen. Het ene team/speler speelt dan van links naar rechts, het andere team/speler van boven naar beneden. Stukken kan je zo aanleggen dat je jezelf hebt, maar soms is het zeer lucratief om de waterstroom van je tegenstander tijdig af te buigen om te voorkomen dat hij de rand van het bord bereikt.

De eindscore wordt bepaald door het aantal keer dat je de ene kant hebt bereikt te vermenigvuldigen met het aantal keer dat je de andere kant hebt bereikt. Sommige plekken op de randen leveren twee punten op in plaats van één. Wie de meeste punten heeft, heeft natuurlijk gewonnen.

Het spel kan ook met zijn drieën gedaan worden. Twee spelers spelen dan het gebruikelijke spel terwijl de derde speler de plaaggeest uithangt. Deze moet voorkomen dat de spelers het vooraf afgesproken aantal punten halen. De speler die dit lukt, wint het spel. En als de beide actieve spelers er beide niet in slagen, dan wint de plaaggeest.

Zie hieronder engelstalige online speluitleg: