Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Hanabi


Probeer samen zo lang mogelijke reeksen te maken en dan, knallen maar!

12,99

Slechts 2 resterend op voorraad

Beschrijving

De stapel kaarten wordt geschud (in een normaal spel wordt één kleur uit het spel gelaten) en iedere speler krijgt vijf (bij twee of drie spelers) of vier kaarten (bij vier of vijf spelers), maar mag deze niet zelf bekijken. Je houd je handkaarten dus met de achterkant naar je toe in je hand. Alle andere spelers kunnen dus jouw kaarten zien. De hintfiches worden met de witte kant naar boven gelegd.

In Hanabi is het de bedoeling om vijf rijen (één in iedere kleur) van vijf opeenvolgende getallen te maken. Deze rijen moeten in de juiste volgorde gelegd worden, maar er hoeft niet één rij af te zijn voordat met de volgende begonnen mag worden.
In een beurt mag je steeds één van de drie mogelijke acties doen:
◾Een hint geven
◾Een kaart spelen
◾Een kaart afleggen

Als je een hint wilt geven, mag je bij een medespeler alle kaarten van één kleur of getal aanwijzen. Daarna moet je een hintfiche omdraaien. Zijn alle hintfiches naar de zwarte kant gedraaid, dan mag je geen hint meer geven.

Je kunt ook een kaart uit je hand spelen. Deze leg je dan open op tafel. Als de kaart aan een rij past mag je hem aansluiten, als de kaart niet past, gaat deze op de aflegstapel en telt dit als één fout. Bij drie fouten is het spel afgelopen en hebben de spelers verloren. Wordt een rij vol gemaakt, dan wordt een hintfiche weer terug op de witte kant gedraaid.

Een speler mag ook altijd kiezen om een kaart uit zijn hand op de aflegstapel te leggen en een hintfiche terug op de witte kant te draaien. Na de beurt wordt altijd weer aangevuld tot vijf of vier kaarten.

Het spel is afgelopen als alle vijfentwintig kaarten aangelegd zijn, of als de trekstapel op is. Nadat de laatste kaart van de trekstapel genomen is, komen alle spelers nog één keer aan de beurt. Daarna worden de punten geteld. Elke aangelegde kaart telt als één punt. Afhankelijk van het aantal punten vinden de toeschouwers de show wel of niet mooi. Hoe meer punten, hoe mooier de vuurwerkshow.