Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Ticket to Ride


Een avontuurlijke treinreis dwars door Amerika (basisspel)!

44,95

Uitverkocht

Beschrijving

In dit spel gaat de reis door Amerika. Iedere speler krijgt aan het begin bestemmingskaartjes waar hij er minstens één van moet houden. Op deze kaartjes staat aangegeven welke steden die speler met elkaar dient te verbinden. Lange routes leveren veel punten op, kortere routes natuurlijk minder. Lukt het de speler echter niet om beide steden met elkaar te verbinden dan zijn die punten strafpunten geworden. Iedere speler speelt met een eigen kleur treintjes en maakt verschillende verbindingen over de landkaart van Amerika. Er zijn acht kleuren routes die corresponderen met de wagonkaarten die de spelers kunnen sparen. Afhankelijk van de lengte van de route moet een aantal kaarten van dezelfde kleur ingeleverd worden om die route te mogen rijden. Naast het bord liggen altijd vijf open wagonkaarten. Een speler mag daar in zijn beurt twee van pakken, of kiezen voor kaarten van de gesloten stapel. Als jokers zijn er locomotieven die bij iedere kleur gebruikt kunnen worden, maar na het pakken van een locomotief is de beurt voorbij, er mag geen tweede kaart gepakt worden.

Als een speler een route op de kaart legt krijgt hij daar direct punten voor. Hoe langer een route hoe meer punten hij relatief krijgt. Ook kan een speler proberen meer bestemmingsopdrachten uit te voeren. In zijn beurt pakt de speler drie bestemmingskaarten en moet daar minstens één van houden. Tussen sommige steden mogen meer treinverbindingen gelegd worden maar nooit door dezelfde speler. De spelers mogen ongelimiteerd wagonkaarten sparen en in de hand houden. Het spel eindigt als er een speler is die nog maar een of twee wagons over heeft. Iedereen mag dan nog één keer, daarna is het spel voorbij. De (straf) punten van de bestemmingskaarten worden bij het scorespoor opgeteld en de spelers met de langst aaneengesloten route krijgt een extra tien punten.

Van Ticket to Ride zijn er inmiddels meerdere edities. Amerika en Europa zijn de twee basisspellen. Een van de twee moet je hebben als je ooit wilt uitbreiden. Dan heb je Scandinavië en Duitsland, dat zijn twee Speciale Edities die je helaas niet kan uitbreiden. Ook heb je sinds 2012 “losse borden”. Dat wil zeggen dat je eigenlijk een nieuw land koopt alleen je pakt alle accessoires (treintjes, kleuren kaarten) allemaal van je basisspel. Deze borden zijn goedkoper en dubbel gedrukt.
Inmiddels bestaat er:- India/Zwitserland, oud en nieuw Asia, en Afrika.

Zie hieronder online speluitleg: