Telefoon: 0314 - 39 00 62 | E-mail: info@spellenwinkeldebetovering.nl

Las Vegas


Gok tot de laatste rol!

27,95

Uitverkocht

Beschrijving

Het speelveld van Las Vegas bestaat uit zes casinobordjes, waarop een verschillend symbool van een zeszijdige dobbelsteen is afgebeeld. Op deze bordjes zetten de spelers hun dobbelstenen in. Iedere speler heeft een eigen setje met acht stenen. Waarom doen ze dit? Om zoveel mogelijk winstpunten te verdienen. Het spel heet Las Vegas, dus worden deze winstpunten in bankbiljetten (waarde 10.000 – 90.000) uitgekeerd.

Aan het begin van elke ronde worden de bordjes voorzien van nieuwe bankbiljetten. Per bordje voeg je nieuwe biljetten toe, tot een som van 50.000 wordt geëvenaard of overschreden. Eventuele restjes van een vorige ronde worden eerst verwijderd.

De startspeler gooit zijn dobbelstenen. Hij kiest één cijfer en plaatst alle stenen met dit cijfer op het desbetreffende bordje. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Het dobbelen gaat beurtelings verder totdat de laatste steen is ingezet. Wanneer je weer aan de beurt bent, gooi je al jouw resterende stenen. Omdat de spelers per beurt verschillende aantallen kunnen inzetten, hebben niet alle spelers hetzelfde aantal beurten.

Dan volgt de waardering van de bordjes. De speler met de meeste stenen krijgt het hoogste bankbiljet. Als er meer biljetten zijn, krijgt de tweede plek het volgende biljet enzovoort. Als meer spelers hetzelfde aantal stenen bezitten, wordt een van Hol’s der Geier bekende pat-regel actief. Dan gaat de buit naar de eerstvolgende unieke meerderheid. Als het een beetje lekker loopt, kun je zo met één steen een vette buit verdienen.

Je speelt vier rondjes, waarbij de startspeler telkens doorschuift. Na de laatste ronde tellen de spelers hun bankbiljetten en is de winnaar bekend.

Het regelboekje bevat een variant voor 2-4 spelers. Dan krijg je een paar neutrale stenen, die je samen met jouw eigen stenen moet inzetten. Bij de waardering tellen ze mee voor een neutrale extra speler.

Zie hieronder online engelstalige speluitleg:

http://youtu.be/09Awy1EW_3Y